GORDON RAPT MET LANGE FRANS!

1-1-1970

AMSTERDAM - Gordon (38) en zijn tien jaar jongere collega Lange Frans doken gisteren samen de studio in voor een nummer over homoseksualiteit. Gordon: " Als je maar gelukkig bent gaat over de reactie van mijn ouders toen ik hen vertelde dat ik homoseksueel ben. Hoewel zij, en dat is al weer bijna twintig jaar geleden, heel liefdevol reageerden, lijken tegenwoordig steeds minder mensen homo's te accepteren."
Ab Blauw
Foto: Ab Blauw

Gordon heeft er een nummer over geschreven en dat opgestuurd naar Clémence Ross, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. "Het mooiste zou natuurlijk zijn als er een soort Postbus 51-spotje uit zou voortkomen", vertelt de zanger die sinds kort samenwoont met zijn nieuwe vriend. Het idee om het nummer samen met Lange Frans op te nemen ontstond van de zomer. "Ik ontmoette die Lange in juli in de Amsterdam ArenA, op Sensation Black. Daar kwamen we erachter dat één van zijn beste vrienden vroeger naast mij op de markt stond. Zo raakten we aan de praat en hoewel we allebei in bedenkelijke staat verkeerden, opperde ik om samen een nummer op te nemen."

Een maand later werd het beklonken. Gordon: "Hoewel rappers erom bekend staan dat ze vrij homofobisch zijn, is dat bij Lange Frans absoluut niet het geval." Lange Frans: "Gordon mailde mij het krantenbericht waarin stond dat tegenwoordig veel jongeren homoseksualiteit niet accepteren. Het is vooral onwetendheid; mensen haten vooral dat wat ze niet begrijpen." Hij haalt zijn schouders op: "Het is waar dat de gemiddelde rapper niks van homo's moet hebben. Omdat het verre van cool zou zijn. Gelukkig lijkt er wel een kentering te komen. Zo riep de Amerikaanse rapper Kanye West vorig jaar zijn collega's op om te stoppen met het discrimineren van homo's. In één van zijn nummers zingt hij zelfs dat zijn neef homo is, 'en toch heel aardig'. Tja, het is triest dat zoiets nodig is, maar ik werk er graag aan mee."