GORDON SLAAT ZIJN VLEUGELS UIT.

18-4-2006

 

PERSBERICHT:

 

Na een langdurige samenwerking hebben Gordon en Talpa besloten in goed onderling overleg en op Gordon’s eigen verzoek het bestaande contract te ontbinden.
John de Mol en Gordon waren jarenlang onlosmakelijk met elkaar verbonden welke samenwerking in 1994 aanving via zijn toentertijd productie bedrijf endemol. Gordon maakte succesvolle programma’s zoals ‘de WK spel show’, ‘read my lips’,  “Gordon doorgedraaid”, “gordon’s life style” en later “de late nicht show”.In 2003 nam John de Mol Gordon over van radio 538 voor zijn radio avontuur met Noordzee 100.7FM. Gordon presenteerde daar het populaire ochtend programma “Goedemorgen Gordon”. Het station werd in 2005 verkocht aan Q-music en John de Mol nam Gordon mee op zijn eigen zender Talpa waar hij drie programma’s presenteerde, ‘thuis’ een middag magazine en de nog lopende serie’s  “5 tegen 5” en ‘Joling & Gordon over de vloer’.
 
Gordon zal de lopende serie’s gewoon afmaken en zal tot het einde van het seizoen nog te zien zijn op TALPA. Ook zal hij op free Lance basis nog inzetbaar blijven voor TALPA maar na de ontbinding zijn er meerdere mogelijkheden en ontstaat er de vrijheid om ook op andere zenders werkzaamheden te verrichten. Het kontrakt zal op 30 april as zijn ontbonden. Wat de zanger/presentator daarna gaat doen is nog niet duidelijk in een officiële reactie laat Gordon weten:

ik heb altijd veel bewondering voor John gehad maar soms is het gewoon tijd om zonder verdere verplichtingen aan elkaar verder te gaan. John is altijd een van de weinige die in mij heeft geloofd, onze vriendschap zal dan ook blijven bestaan, je kan ook spreken van vriendschap als iemand je laat gaan om je vleugels uit te slaan . Ik ga mij de komende tijd storten op mijn concerten met mijn collega’s Rene Froger en Gerard Joling in de Amsterdam Arena, ik zal nu ook meer tijd krijgen voor de muziek. Wat ik op radio en tv gebied ga doen hangt af van de mogelijkheden die ik krijg aangeboden een terugkeer op radio 538 is niet uitgesloten. Voorlopig wil ik mij concentreren op mijn fysieke herstel. Het waren roerige tijden voor mij, ik bedank John de Mol voor alle vertrouwen in mij en mijn talent. Het voelt als een kind die uit huis gaat bij zijn ouders en de wrede harde tv en radio wereld nu alleen in moet.” aldus Gordon.
 
Verdere informatie zal niet worden verstrekt.Gordon geeft er de voorkeur aan zich te houden aan een eenmalige verklaring die bij het verschijnen van dit pers bericht gedaan is. Er bestaat geen mogelijkheid om Gordon te interviewen over dit onderwerp. Gordon zal alle andere werkzaamheden gewoon voortzetten, optredens hebben gewoon doorgang.