SINGLE GORDON, FROGER EN JOLING

17-11-2004

De single van Gordon, Froger en Joling heet "Live in de ArenA Hitmedley. De opbrengst van deze single komt ten goede van "Orange Babies".

Orange Babies is een "goed doel" dat ontstaan is in de wereld van de mode. Het doel is om hulp te bieden aan zwangere vrouwen en baby's in Afrika. Sommige delen van Afrika hebben ernstig te lijden onder AIDS, en zwangere vrouwen en kinderen zijn het meest kwetsbaar.
Recent medisch onderzoek heeft uitgewezen dat we belangrijke hulp kunnen bieden met de medicatie die in Europa gewoon beschikbaar is. Voor 5,00 euro kan een vrouw in de laatste maand van haar zwangerschap medicijnen krijgen waardoor de kans dat ook het kind besmet raakt, vermindert tot 50%. Tevens wil Orange Babies mensen in Nederland, en het liefst heel Europa bewustmaken van de problemen van HIV/AIDS in Afrika. Uiteraard proberen we ook iets te doen aan bewustwording in Afrika en in Nederland.
Orange Babies is zich uiteraard bewust van de enorme omvang van het probleem, maar vindt dat er toch iets gedaan moet worden. Orange Babies zamelt geld in door creative evenementen te organiseren: tentoonstellingen, modeshows, muziek en sport.
Het geld wordt afhankelijk van het ingezamelde bedrag gedoneerd aan verschillende projecten in Afrika.