GORDON START KOFFIE KETEN

17-2-2014

Blaricum, 16 Februari 2014

Blaricum is straks een nieuw horeca-etablissement rijker ‘BLOOMING’ Deze nieuwe horeca onderneming is eigendom van niemand minder dan Gordon. Gordon is zelf een fervent koffie en thee drinker en enorm fan van de ontstane cultuur mede opgepikt op zijn vele verre reizen. BLOOMING is een no nonsens zaak welke op verbluffende wijze de barista wijze van koffie serveren hanteert. Barista is een Italiaanse manier van koffie maken, een hele art vorm heeft zich ontpopt aan deze oude Italiaanse koffiezet manier. De bereider( de Barista) maakt dmv schuimopvoering de meest prachtige figuren in cappuccino of andere koffiesoorten. Gewerkt wordt met de beste bonensoorten en alles valt of staat met de juiste schuimverhouding. BLOOMING is een welkome nieuwe verschijning in het Blaricumse oude dorp welke steeds meer aanzien geniet van dagjesmensen of winkelpubliek die steeds meer eisen stellen aan een goed bak koffie of een mooi kopje thee.

BLOOMING zal een nieuwe hangout worden (met gratis WIFI) voor de personen die snel even een bak koffie komen doen of zelfs mee nemen( to go concept) maar is uitermate geschikt als afspreekpunt alvorens te gaan winkelen in laren of Blaricum. Een nieuw centraal meeting point in Nederlands chicste dorp. s’ Morgens om 08.00 is het ontbijt buffet geopend en naast koffie en thee kan men er ook terecht voor de heerlijkste patisserie( taarten, koekjes, muffins etc) maar ook voor een snel broodje ter plekke bereidt behoort tot de mogelijkheden. Naast diverse softdrinks, vers geperste juices komt ook de wijnliefhebber aan bod en is er bij de koffie ook genoeg likeur!

Om 16.00 is het elke dag High tea time in BLOOMING en worden theepotten gevuld met BLOOMING tea, dat zijn theebollen die bij contact met heet water in een bloem veranderen in de theepot! de etagères worden gevuld met minisandwiches, zoetigheden, scones en jam. Het ruime terras biedt met mooi weer plek aan velen en is in de winter verwarmd zodat bij droog weer men nog steeds buiten kan zitten. In de zaak zelf is er zelfs een klein kleding winkeltje met handgemaakte shawls, oorbellen, tops en andere bijouterie ‘Katharina loretta’ wordt gerund door Kathy ten Boer en dit zogenaamde shop in shop concept beloofd een absolute knaller te worden.

BOOMING ademt de sfeer van LA uit, Sunset boulevard meets Carmel en de trendy maar cosey inrichting doet denken aan de terrassen in St. Tropez en Cannes( Zuid Frankrijk)

BLOOMING opent zijn deuren op 1 Mei 2014