LATV VOOR ZWITSERLAND NAAR EUROVISIE SONGFESTIVAL?

4-10-2012

Hilversum 5 oktober 2012

De groep LA The Voices ,die opgericht is door Gordon,heeft zich beschikbaar gesteld om voor Zwitserland uit te komen op het komende Eurovisie Songfestival.

De Zwitserse televisie houdt ieder jaar een open inschrijving.

Iedereen krijgt op deze wijze de gelegenheid om dit land te vertegenwoordigen op het ESF. Voor hen die het nog niet weten, het ESF zal dit jaar op 18 mei in Malmö Zweden worden gehouden.

Gordon: “ Ik werd erop geattendeerd dat Zwitserland op deze manier te werk gaat en aangezien de TROS bijna zeker met Anouk aan de slag gaat was dit de enige gelegenheid voor mijn band om aan dit muziekspektakel mee te doen. We hopen natuurlijk vurig dat we door de voorselectie komen en voor Zwitserland uit mogen komen, zo heeft Nederland misschien twee kansen om eens de finale te bereiken. We zijn ons nieuwe album aan het opnemen en hadden dus genoeg liedjes om in te zenden ...We hebben drie liedjes gekozen,die volgens ons hele geschikte en goede liedjes zijn voor het ESF . We hebben er ongelofelijk veel zin in!!We zullen vanzelfsprekend onze afkomst nooit verloochenen ,maar het gaat ons uiteindelijk om de erkenning buiten onze eigen grenzen en dit is een unieke kans.”

LA The Voices zijn a.s. Zaterdag 6 Oktober vanaf 12:00 uur 24 uur lang te beluisteren op de site van songfestivalweblog.nl maar ook op de site van RTLBoulevard.nl en Life4you.nl , met de drie mogelijke inzendingen. Fans van het ESF mogen dan op deze sites hun keuze maken en met dat nummer zullen de mannen van LATV zich aanmelden bij de Zwitserse televisie. De uitslag wordt as Zondag 7 Oktober bekend gemaakt in het programma Life4you van Carlo en Irene waar LATV live het winnende lied ten gehore zullen brengen. Men kan kiezen uit de volgende drie nummers:

Wild white horses Gordon Heuckeroth/Niel Schoombee/Sean Butler

Change is gonna come Gordon Heuckeroth/Gordon Groothedde

Guiding Light Eric van Tijn/ Jochem Fluitsma/Gordon Heuckeroth

De liedjes zullen ook op het nieuw te verschijnen album “ Geloof Hoop en Liefde“ komen te staan. Dit album zal eind januari in de winkels te koop zijn.

Eind oktober zal worden bekend gemaakt welke 9 finalisten in de grote finale in Zwitserland mogen optreden, op 15 december 2012.

In die finale zal de winnaar worden gekozen tijdens een grote live TV- uitzending. Vanuit Nederland kan men na 8 oktober via de site www.eurovisionplattform.sf.tv stemmen op LA The Voices om te zorgen dat zij in die finale terecht komen.