GORDON VOOR EO OPZOEK NAAR GOD

10-3-2010

HILVERSUM (ANP) - De EO heeft zanger Gordon gestrikt voor de tv-serie Op zoek naar God. Eerder verleenden de presentatoren Catherine Keyl en Henny Huisman hun medewerking aan dit spraakmakende programma. Een woordvoerder van de Evangelische Omroep bevestigde woensdag een bericht hierover in het AD.

Gordon is een van de drie bekende Nederlanders die dit jaar gesprekken aangaan over het geloof. Het programma krijgt daarmee een andere opzet. De nieuwe serie wordt ontwikkeld voor Nederland 3, waarmee de omroep zich wil richten tot een jonger publiek. ,,Gesprekken aangaan over God zijn voor de EO een belangrijke drijfveer'', aldus de EO-woordvoerder.

Gordon op zoek naar God is eind 2010 bij de publieke omroep te zien. De namen van de twee andere bekende gasten die aan het programma zullen meewerken, houdt de EO nog even geheim.

"Ik vind het heel moedig van de omroep om een openlijk homoseksueel en controversieel persoon als ik daarvoor te vragen'', zegt de zanger/presentator in het AD. In de reeks, die uit acht delen bestaat, gaat hij op zoek naar antwoorden op geloofsvragen. De EO is niet bang voor protesten van conservatieve leden. ,,Gordon is bij ons te gast'', aldus de omroep.

je kunt via Radio1.nl het interview in Goedemorgen Nederland (circa 10.20 uur) terugluisteren

Bron: Brabants dagblad.nl AD.nl