TOPCHEFS VIPS MET O.A. GORDON

9-10-2009

Na de succesvolle ‘TopChef’-serie van afgelopen voorjaar, loodst Martijn Krabbé vanaf dinsdag 13 oktober een geheel ander gezelschap door de keukens van zes sterrenchefs. Tim Immers, Robert Schoemacher, Gordon, Frans Frederiks (Lange Frans), Wilma Nanninga, Marian Mudder, Chimène van Oosterhout, Guus Meeuwis, Ruth Jacott, Catherine Keyl, Renate Verbaan en Maik de Boer gaan dit keer de uitdaging aan om indruk te maken op de topkoks.

In vier voorrondes steken steeds drie celebs de handen uit de mouwen in een culinaire krachtmeting. Hieruit volgen vier winnaars die het in de halve finale tegen elkaar opnemen. De finale wordt ingegaan met de allerbeste prominenten: wie gaat er aan de haal met de titel TopChef VIP 2009.

In elke aflevering krijgen de kandidaten twee opdrachten voor de kiezen. In de eerste opdracht moeten ze onder meer een dessertrestaurant overnemen en koken voor een groep dames van de Rotary, een fingerfood buffet verzorgen voor de bezoekers van een polowedstrijd. Hierbij proeft in het geheim ook een culinair recensent mee. Bij de tweede taak krijgen de BN-ers een masterclass van een bekende sterrenchef, die hen en de kijker daarbij een uniek kijkje in zijn eigen keuken biedt. Sterrenchef’s Sergio Herman, Jonnie Boer, Ron Blaauw, Lucas Rive, Herman den Blijker en Hans van Wolde letten vooral op de presentatie op het bord en of de gerechten goed bereid en op smaak zijn. Voorts wordt de organisatie in de keuken tegen het licht gehouden en let men er scherp op of de gerechten creatief en origineel zijn.

TopChef vanaf dinsdag om 21.30u bij RTL 4.

(Bron: tienfan.nl)