JEROEN VAN DER BOOM DE NIEUWE TOPPER |

11-11-2008

Het afgelopen weekend hebben René Froger en Gordon hun collega Jeroen van der Boom benaderd om de helpende hand toe te steken nadat Gerard Joling had laten weten zich terug te trekken. Na uitvoerig overleg met alle betrokken partijen is maandagmiddag overeenstemming bereikt en kunnen wij bevestigen dat Jeroen van der Boom definitief de plaats inneemt van Gerard Joling tijdens het Songfestival en de jubileumeditie van Toppers in Concert in juni 2009.

René en Gordon laten weten erg blij te zijn met de toezegging van Jeroen van der Boom. ‘Jeroen bezit enorme muzikale kwaliteiten en een fantastische stem en heeft het afgelopen jaar bewezen een echte topper te zijn!’.

jeroen van de boom


Jeroen van der Boom zegt zeer vereerd te zijn met de uitnodiging deel uit te gaan maken van ‘Het grootste feestje van Nederland’. De deelname aan het Songfestival, voorafgegaan door de docu-soap ‘Op weg naar Moskou’ en de jubileumconcerten maken het nog spannender allemaal. ‘Ik ben niet de nieuwe Gerard Joling, ik ben gewoon Jeroen en heb enorm veel respect voor wat Gerard heeft neergezet de afgelopen jaren. Verder ga ik mijn uiterste best doen om op geheel eigen wijze mijn bijdrage te leveren aan dit unieke concept waar jaarlijks door tienduizenden mensen naartoe wordt geleefd’.

Jeroen van der Boom is inmiddels uitgegroeid tot een ware topper met megahits als ‘Jij bent zo’ (uitgeroepen tot meest succesvolle plaat van 2007), ‘Betekenis’ en ‘Eén wereld’ en wordt gezien als een veelzijdig entertainer.

Tot 23 november a.s. kunnen nog liedjes aangeleverd worden voor het Songfestival. Liedjes van (exact) 3 minuten kunnen met tekst en contactgegevens gestuurd worden naar: Songfestival, Postbus 28550, 1202 LN Hilversum.

De jubileumconcerten van Toppers in Concert vinden plaats op 12 en 13 juni 2009 in de Amsterdam ArenA. ‘We zijn er enorm trots op dat Jeroen ons komt versterken en we kunnen niet wachten om met hem dit grote avontuur aan te gaan. Vanaf nu kijken we niet meer achterom. Het Songfestival en de jubileumconcerten moeten een feest zijn en daar gaan wij met zijn drieën voor zorgen’ aldus de Toppers.