TOPPERS ARRIVEREN OP JETSKI'S BIJ AMSTEL HOTEL

30-9-2008

De Toppers zijn dinsdagmiddag op spectaculaire wijze gearriveerd op een persconferentie in het Amstel Hotel in Amsterdam. Gordon, Gerard Joling en René Froger kwamen aan op jetski's bij het chique hotel aan de Amstel. Daar ontvouwden ze hun plannen voor deelname aan het Eurovisie Songfestival.

Toppers 2008 
Het drietal was goed voorbereid op het slechte weer. Ze waren gekleed in paarse pakken met een poncho er overheen. Onder begeleiding van een James Bond-muziekje en een politieboot voeren ze onder een felverlichte brug door naar het hotel waar de massaal toegestroomde pers ze opwachtte.

Jack van Gelder presenteerde Joling, Froger en Gordon aan de pers. Tijdens de persconferentie maakte het drietal bekend dat vanaf 1 februari hun weg naar Moskou te volgen is in een docusoap bij de Tros. Het stel ontving tijdens de presentatie goud en platina voor de dvd Toppers in Concert van dit jaar en vorig jaar.

Vorige week werd bekend dat de 47-jarige Froger, de 40-jarige Gordon en de 48-jarige Joling in mei meedoen aan het Eurovisie Songfestival. Anders dan vorig jaar, toen Hind zelf het nummer schreef waarmee ze in Belgrado optrad, vindt dit jaar een open inschrijving plaats. Tot en met 23 november kunnen liedjes van maximaal drie minuten worden ingezonden. Tijdens een nationale finale op 1 februari wordt het winnende lied gekozen, waarbij het publiek wordt betrokken. Zij krijgen de keus uit vier tot zes nummers. Componist John Ewbank zou bezig zijn met een nummer voor De Toppers.

De voorkeur van het muzikale trio gaat uit naar Engelstalig en uptempo, maar ze wachten af wat er binnenkomt aan inzendingen. "We zullen er honderd procent voor gaan om Nederland weer op de kaart te zetten", vertelt Gordon.

Het Songfestival vindt op 16 mei plaats in Moskou. Op 12 en 14 mei vinden de voorrondes plaats. Daarna is de rust niet wedergekeerd voor het drietal. Op 1 juni staan vieren de Toppers hun vijfjarig jubileum met een concert in de Amsterdam Arena.

Klik hier voor het filmpje

 

(bron: nieuws.nl)