PRINSES GORDON!

25-6-2007

AMSTERDAM - Gordon is getransformeerd tot prinses Diana! De 38-jarige zanger blijkt een ware Lady Di-aanhanger. Hij zegt verwantschap met de overleden prinses te voelen. „Omdat ze soms heel eenzaam was. Ook ik heb die perioden. Maar bovenal was ze een bijzonder iemand. Haar hulp aan de aids-kinderen in Afrika was oprecht.”

Ze hebben hetzelfde sterrenbeeld: Kreeft. Gordon is jarig op 6 juli. Diana zou dit jaar, vijf dagen eerder, 46 zijn geworden. Ook dat lijkt overeenkomsten te scheppen. Op de vraag of zij terecht een icoon is geworden, antwoordt de entertainer, die nooit een blad voor de mond neemt: "Ja, omdat ze tegen de gevestigde orde aanschopte. Ze sprong uit de band op een manier die tot de verbeelding sprak.”

Toen Gordon hoorde van Diana’s ongeluk, op 31 augustus a.s. tien jaar geleden, was hij thuis. "Het was de dag na mijn vaders begrafenis. Ik heb de hele dag zitten huilen.”

Was het ongeluk de schuld van fotografen of van de chauffeur?

"Ik heb inmiddels veel boeken gelezen over Diana en kan geen andere conclusie trekken dan dat het een tragische samenloop van omstandigheden was. Of er sprake was van een complot? Nee, het was bad luck.”

Gordon geeft nog een tip om niet als prinses Diana te eindigen: "Lijkt me simpel: zelf rijden.”

Gordon siert deze week de cover van Veronica Magazine als Lady Di. Het blad is vanaf morgen te koop.