Kies uit:

 

COBY ABCOUWER, VOORZITSTER GORDON’S INFO, WEBMASTER GORDON.NL, BEHEERSTER OFFICIELE FACEBOOK GORDON PUNT Nl

Hoe het allemaal is begonnen:

Bijna 20 jaar geleden was mijn vriendin een grote fan van Gordon en ik van Rene Froger. Ja, ja dat ging toen ook al goed samen.
De eerste keer dat ik mee was naar een optreden van Gordon was in Rosmalen. Na afloop hadden we een gesprek met Gordon en ik vond persoonlijk dat het al meteen klikte. Wat een leuke en sympathieke vent. Daarna naar nog meer optredens geweest, zijn muziek trok me toen nog niet echt aan maar dat mocht de pret niet drukken, ik had in die tijd een verdrietige periode en kon het nummer “Kon ik maar even bij je zijn” niet horen of ik stierf iedere keer duizend doden.
Maar als je zo’n 4 a 5 keer per week door het hele land reist (en echt ik ben in plaatsen geweest waar ze nog bij wijze van spreken op kamelen rijden!) om naar optredens te gaan wen je vanzelf wel een “beetje” aan dat nummer en hoe meer ik zijn muziek ging waarderen, maar bovenal Gordon ging ik steeds meer respecteren, altijd een lief praatje, altijd geïnteresseerd in je doen en laten, dat sprak me enorm aan. Gewoon doen dan doe je al gek genoeg is altijd mijn motto en Gordon paste helemaal in dat plaatje. Gewoon een lieverd.  Oké, genoeg geslijmd en ik dwaal weer af.
Waar was ik gebleven?
In die periode kwam mijn vriendin met een leuk idee: waarom richten we geen fanclub op voor Gordon, mits hij dat natuurlijk ook leuk vindt.
Nou daar moest ik toch wel even goed over nadenken, mijn kinderen waren toen klein en had mijn werk en best wel een druk bestaan. Maar zo’n fanclub vond ik ook wel leuk om te doen.
Na goed er over nagedacht te hebben zijn we toen na een optreden op Gordon afgestapt en gevraagd of hij het ook een leuk idee vond. Helaas voor ons waren er al een aantal meiden bezig om een fanclub op te richten. Helaas pindakaas we waren te laat met vragen, maar na een aantal weken na afloop van een optreden vroeg Gordon aan ons of wij het nog leuk zouden vinden om de fanclub op te richten. Natuurlijk wilden we dat en wat er met die andere meiden was gebeurd dat weet ik niet en hoef ik ook niet te weten, niet belangrijk.
Toen begon het echte werk:
Een naam bedenken voor de fanclub.
Een postbus openen
Een girorekening openen
Fanmail beantwoorden of doorsturen.
Optredenlijsten versturen naar fans.
Kortom een klein dagtaakje, maar zo ontzettend leuk om te doen.

Na een jaar stopten mijn vriendin met de fanclub en ik die eigenlijk in het begin een groot fan was van Froger runde dus vanaf dat moment de fanclub alleen, wel met heel veel overleg met Gordon, wat tot op de dag van vandaag nog steeds zo is.
Er brak toen een hele drukke tijd voor me aan.
Er kwam buiten bovenstaande werkzaamheden ook nog 1x per maand een fanclubboekje bij.
1x in de week de info telefoon, toen konden de fans bellen met vragen over of voor Gordon en daar werd toen ook altijd dankbaar gebruik van gemaakt. De tijd was altijd van 20.00 – 22.00 uur maar de 22.00 uur werd soms al heel snel diep in de nacht.

En toen waren er ineens 5 jaar voorbij en zat Gordon 5 jaar in het vak en bestond Gordon’s Info 5 jaar. Dus werd er besloten dat het tijd was voor een fanclubdag.
Gigantisch opgezet en een mooie locatie. Gordon heeft toen de hele middag aan elkaar gepraat, video’s laten zien en opgetreden en er was ook een gastoptreden van Berget Lewis.
Ik werd zelf ook nog het podium opgeroepen (nu moet je weten dat ik daar helemaal niet van hou, maar ja kon moeilijk weigeren) en werd toen verwend door de fans met een mooie bos bloemen, een gedicht, een taart en 2 spaareendjes met geld. Was er helemaal verlegen van.
Van Gordon kreeg ik toen een modem en abonnement voor internet, geweldig vond ik dat en kreeg al hele leuke ideeën.
Alle fans hadden een rode roos meegenomen met een kaartje eraan en die heb ik toen overhandigd tijdens een kleine toespraak. (waar ik echt moed voor verzameld had)

Ik ben me toen gaan verdiepen in website’s maken en dat ging me eigenlijk best wel leuk af en de eerste website van Gordon stond dan ook binnen 2 maanden online.
Wat waren we d’r trots op, nog niet echt professioneel maar met liefde gemaakt. Daarna kwamen er nog 3 websites, niet door mij gemaakt maar door knappe koppen die er echt verstand van hadden. Ik kreeg er een taak bij: Webmaster. Er ging een wereld voor me open, e-mails stroomden binnen en langzamerhand werd alles digitaal afgehandeld. De fanclubboekjes verdwenen en de optredenlijsten werden ook digitaal via de mailinglist verzonden.
Nu is website nr. 5 online en ik moet zeggen wat een TOPPER van een website, in 1 woord GEWELDIG.

Naast het fanclub en website gebeuren werd ik ook nog gevraagd voor een aantal interviews over Gordon:
Nu ben ik niet zo’n held maar goed je moet er af en toe wat voor overhebben, al is het niet je grootste hobby.
Zo heb ik een keer meegedaan aan “Wie denkt Gordon wel dat hij is” en “Ushi & van Dijk”.
Ook in de Televizier en Volkskrant en op de site van X-factor heeft een stukje van mij gestaan.
Twee keer op de radio geweest bij een lokale radiozender en 1x bij radio 538. En zo vind ik het genoeg geweest, laat mij maar lekker achter de schermen werken dan voel ik me als een vis in het water.

Ik heb verdrietige en leuke dingen altijd kunnen delen met Gordon en het spreekt natuurlijk vanzelf dat dat ook wederzijds is.
De band die ik heb met Gordon is super en ik weet zeker dat daar nooit iemand tussen kan komen, kort gezegd dat laten we gewoon niet toe.
En nee, ik ben het niet altijd met Gordon eens en hij ook niet met mij, maar door wederzijds vertrouwen kunnen we dat ook gelukkig tegen elkaar zeggen en erom lachen

Ik kan eigenlijk wel zeggen dat Gordon al bijna 20 jaar als een rode draad door mijn leven loopt en ik daar elke seconde van de dag van geniet en hij voor mij niet meer weg te denken is.

Om een lang verhaal kort te eindigen:
Gordon voor mij in 1 woord: een “KANJER”.